Bosanka Anesa Kajtazović tražila od američkog Kongresa pomoć za BiH

Anesa KajtazovićMlada Bosanka Anesa Kajtazović (28), poslanica parlamenta američke savezne države Iowe, zatražila je od američkog Kongresa da se organizuje akcija prikupljanja pomoći za ugrožene stanovnike u poplavama u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama Balkana, javlja Anadolija.

“Upravo sam razgovarala i sa kongresmenom Brucom Braleyjom i zatražila od njega da svi zajedno pozovemo američke vlasti i međunarodnu zajednicu da se organizuje akcija pomoći za poplavama pogođena područja u BiH i na Balkanu”, napisala je Kajtazović na svome Facebook profilu.

Naglasila je da američki kongresmeni razmatraju da organizuju akciju prikupljanja pomoći za ugrožene stanovnike u poplavama u zemljama Balkana.

“Američki kongresmeni svjesni su posljednjih dešavanja na Balkanu i katastrofe koja je pogodila to područje i spremni su da pomognu koliko mogu”, navela je Kajtazović.

Ova mlada političarka bh. porijekla je započela kampanju za mandat u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Posted by on 2014-05-19. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login