‘Bosanska kraljica’ otvara 2. BATTIF! 2017. u Albaniji

Monodramom ‘’Bosanska kraljica’, autorice Marice Petrović, u petak će u Tirani svečano započeti 2. BATTIF! 2017. – profesionalni međunarodni pozorišni festival u Tirani.

Bosanska kraljica

Bosanska kraljica

Predstavu je režirao Vlado Kerošević, dok je asistent režije dr. sci Jasmina Čelebić-Tanović a nastala je u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i studentske scene pri ADU Tuzla.

Ulogu Katarine Kotromanić Kosače ostvaruje mr. umjetnosti Ivana Milosavljević.

Ovaj festival, kako navode it Teatra kabare Tuzla, predstavlja još jednu izuzetnu priliku da se u zemlji regije predstavi rad Teatra koji promovira svoj grad i domaćeg pisca, historiju Bosne kao i sociokulturološko bogatstvo bosanskohercegovačkog naroda kroz govor, etno pjesme, ples koji je utkan u stečeno naslijeđe.

Balkanski Teater Tirana Fest! (BATTIF!) godine 2016. stvorio je poznati albanski kazališni redatelj Gezim Kame i bio je organiziran u Teater Kameu, prvom privatnom kazalištu u Albaniji. Ove godine BATTIF će pozvati 4 balkanske zemlje: Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

Posted by on 2017-09-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login