Bosanski Petrovac: Nastavak Projekta uređenja javnih gradskih površina

 Bosanski Petrovac

Bosanski Petrovac

U Bosanskom Petrovcu, su završeni radovi na izgradnji gradskog parkinga, na mjestu stare zelene pijace. Na površini od 500 m2, biće omogućeno parkiranje za tridesetak automobila.

Inače, ovaj prostor će se povremeno koristiti i kao „Zelena pijaca“.

Načelnik općine Zlatko Hujić, istakao je ovom prilikom, kako će realizacijom ovog Projekta biti rješeni svakodnevni problemi učesnika u saobraćaju, za nedostatkom adekvatnih mjesta za parkiranje.

Idući koraci u ovom projektu su priprema novih mjesta za izgradnju parkinga, te pronalaženje modela u upravljanju novoizgrađenim parkingom, kako bi u ekonomskom smislu parking mogao biti samoodrživ i omogućio zaposlenja novih lica. Ovi radovi će se nastaviti u proljeće.

Tokom vikenda je izvršeno i uređivanje asvaltnih puteva, odnosno popravka stvorenih oštećenja, u mjesnim zajednicama Grad 1, Grad 2, Kolunić, Bjelaj i Smoljana i ovi radovi će se, takođe, nastaviti u proljeće.

Posted by on 2013-11-21. Filed under Bosanski Petrovac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login