Bosansko Grahovo: Mještani spasili kuće od požara

požarLokalno stanovništvo u dva navrata spasilo je kuće povratnika od požara koji je zahvatio selo Radlovići na području opštine Bosansko Grahovo, a koji je posljedica višednevne suše i visoke temperature, potvrdio je načelnik ove opštine Uroš Makić.

Makić je rekao lokalnom radiju u Livnu da je požar lokalizovan i pod kontrolom, te da više ne prijeti kućama u selu Radlovići, ali da se proširio na zapadnu stranu planine Jadovnik prema Drvaru, na područje sa visokom šumom do kojeg je teško doći zbog nepristupačnog terena.

Prema Makićevim riječima, požar u Radlovićima opasno je ugrožavao kuće jer se vatra proširila na samo desetak metara od stambenih objekata, ali je zahvaljujući angažovanju mještana i radnika Komunalnog preduzeća većim dijelom ugašen i više ne prijeti kućama povratnika.

Načelnik Makić je rekao da ova opština nema vozilo – cisternu za gašenje požara, a na područjima zahvaćenim vatrom situaciju otežava vjetar i pretpostavka da ima minsko-eksplozivnih sredstava ostalih iz rata.

Posted by on 2011-09-14. Filed under Bosansko Grahovo, Drvar, Livno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login