Bosna Bank International: 50 hiljada KM za stipendiranje djece iz Srebrenice

Srebrenica

Srebrenica

Bosna Bank International (BBI) izdvojila je 50 hiljada KM iz svog Charity fonda za stipendiranje djece povratnika u Republiku Srpsku, općina Srebrenica. Tokom prošle sedmice na račune stipendista povratnika, uplaćeno je 12,5 hiljada KM, a ove sedmice isti iznos bit će uplaćen na račune novih 25 korisnika stipendija.

Stipendije su uplaćene učenicima od 1. do 9. razreda osnovnih škola iz Osata, Osmaka i Skelana, kao i manjem broju učenika iz Sućeske i Potočara. Preostalih 25 hiljada KM planirano je da se dodijeli u narednih šest mjeseci. Društveno odgovorna banka, BBI, još od svog osnivanja na različite načine pomaže obrazovanje mladih u BiH. Ove godine Bosna Bank International iz svog Charity Fonda, te sredstava Finance Housea (FH) iz Abu Dabija i Fonda „Sheikh Saleh Kamel“, za ovu akademsku godinu osigurala je sredstva za stipendiranje 647 učenika, studenata i postdiplomaca, državljana BiH, na školskim i visokoškolskim ustanovama. Shvatajući važnost obrazovanja BBI banka je uz pomoć prijatelja BiH i svojih prijatelja, te iz sredstava Banke za obrazovanje bh. djece ove godine izdvojila oko milion KM.

Iz Fonda “Seikh Saleh Kamel“, koji je osnovan na inicijativu BBI-a, Asocijacije Fatma i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg finansijske i poslovne grupacije Albaraka, za 500 stipendista osigurana su sredstva u iznosu 550.000 američkih dolara. Finance House osigurao je 50.000 eura za 30 stipendija, odnosno zajmova, te još 17 stipendija za studente postdiplomskog studija islamskog bankarstva, a BBI banka iz Charity fonda izdvojila je 50 hiljada KM.

Posted by on 2012-08-06. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login