Bosnian Wand Airlines leti i u Amsterdam

Bosnian Wand Airlines

Bosnian Wand Airlines

Kompanija Bosnian Wand Airlines (BWA), nakon što je službeno otpočela operacije letenja, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Atinu, naredni let planirala je za 20. februar, na relaciji Sarajevo – Amsterdam.

“Nakon uspješnog promotivnog leta, menadžment kompanije konstatovao je da je zainteresovanost za kompaniju porasla i po broju poslanih upita na mail i po broju poziva građana za 50 posto”, kazala je Elma Zećo, PR menadžerica Bosnian Wand Airlinesa, te naglasila da putnici već mogu bukirati karte za letove ove kompanije koji će biti realizirani od 20. februara.

Osim relacija Sarajevo – Atina i Sarajevo – Amsterdam u ponudi su također letovi : Sarajevo – Štokholm,Sarajevo – Malme, te Sarajevo – Frankfurt.

“S bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, kompanija je povezana preko švedskih aerodroma, a u pripremi je također let za Džedu, koji će biti realiziran iz Sarajeva”, kazala je Zećo.

Kompanija Bosnian Wand Airlines odlučila se, isključivo, iz komercijalnih razloga na pomjeranje letova, a kako bi uspješno uskladila zimski i ljetni red letenja, koji je u izradi, istaknula je Zećo.

“Posebno bosanskohercegovačka dijaspora zainteresovana je za kupovinu karata za ljetnu sezonu, dok su, također, građani zainteresovani za putovanja tokom praznika, najvećim dijelom za Dan žena i Uskrs. Osim toga, predstavnici turističkih agencija izrazili su želju da im se stvori dodatni prostor za promociju kompanije BWA”, kazala je Zećo.

Letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Atinu kompanija BWA je službeno otpočela operacije letenja.

Bosnian Wand Airlines, zasad, upošljava oko 50 ljudi iz BiH, dominantno mladih. Svojim razvojem želi također doprinijeti razvoju BiH. Želi, posebno, raditi na privlačenju turista s područja Bliskog istoka, vjerujući da je njima BiH u kulturnom i historijskom smislu interesantna zemlja. Stoga će BWA uraditi turistički program za BiH, koji će biti promoviran ne samo na Bliskom nego i Dalekom istoku.

Posted by on 2015-01-31. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login