Brahmsov Njemački rekvijem u izvedbi Sarajevske filharmonije

Sarajevska filharmonija

Sarajevska filharmonija

Obilježavajući 100. godišnjicu od početka Prvog svjetskog rata, Sarajevska filharmonija će u saradnji s horom grada Bremena izvesti jedno od najčuvenijih djela sakralne muzičke literature – Brahmsov Njemački rekvijem.

Bremer RathsChor je osnovan s ciljem da izvodi horsku muziku na visokom nivou. Intenzivne probe i znanje koje crpe iz istorijskih izvedbi su osnova njihovog rada koja ih je vodila do saradnje sa renomiranim orkestrima.

Repertoar hora uključuje sekularnu i sakralnu muziku i na mnogobrojnim godišnjim koncertima izvode oratorije i standardna djela a-capella literature iz nekoliko stoljeća.

Kao solisti nastupit će Magdalene Harer-sopran i Jörg Gottschick-bariton, a orkestar će predvoditi Jan Hübner koji ujedno i stalni dirigent ovog hora.

Gostovanje Bremer RatsChor-a podržano je od Njemačkog ministarstva vanjskih poslova, a  Marieluise Beck, član njemačkog Bundestaga, bit će u pratnji hora.

Koncert će biti održan večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo i sutra u Mostaru u dvorani “Herceg Stjepan Kosača“ s početkom u 20 sati.

Ulaz na koncerte je slobodan.

Posted by on 2014-10-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login