Brazil u četvrtfinalu SP-a nakon jedanaesteraca!

Čile, BrazilBrazil je tek nakon boljeg izvođenja penala savladao Čile 3:2 (1:1) i plasirao se u četvrtfinale SP-a. Junak je bio golman karioka Julio Cesar, koji je odbranio dva penala, a posljednji je završio na stativi.

Inače, Brazil i Čile u regularnih 90 minuta odigrali su odličnu utakmicu. Oba tima su imali svoje prilike za pobjedu, ali Cesar i Bravo su dopustili samo po jedan gol u svojim mrežama.

Pogodak Luiza

Prvci su u vodstvo stigli Brazilci, za koje je pogodio stoper David Luiz, nakon ubačaja Tiago Silve. Imale su karioke i nakon toga nekoliko pokušaja, ali bez uspjeha, da bi u 32. minuti, nakon pogrešnog dodavanja Hulka, postigli gol za izjednačenje. Alexsis Sanchez pratio je akciju, uzeo loptu i sjajno pogodio za 1:1.

Brazil je u drugom poluvremenu postigao i pogodak za vodstvo, ali sudija je poništio Hulkov gol zbog igranja rukom, pa se otišlo u produžetke, u kojima ponovo nije bilo golova, a najbliže tome bio je Pinilla, koji je u posljednjoj minuti meča pogodio prečku. Međutim, ostalo je 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala u kojima je više sreće imala ekipa Brazila, koja se tako plasirala u četvrtfinale.

Odbrane Cesara

U prvoj seriji, Luiz je uspio pogoditi sa bijele tačke, a Cesar je odbranio udarac Pinille, da bi u drugoj seriji Willian promašio cijeli gol, a golman Brazila odbranio novi udarac, ovaj put Sancheza. U trećoj seriji i Marcelo i Aranguiz su pogodili, da bi u četvrtom navratu Bravo odbranio udarac Hulka, a Diaz golom vratio stvari na početak.

Loptu je potom na bijelu tačku stavio Neymar i sigurno pogodio, da bi tragičar za Čile bio Jara, koji je pogodio stativu za prolaz Brazila.

Posted by on 2014-06-28. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login