Brdski biciklizam: Lejla Tanović osvojila sedmo mjesto na Rocky Trials utrci

Lejla Tanović

Lejla Tanović

Sedmerostruka državna prvakinja i balkanska šampionka Lejla Tanović nastupila je na UCI C1 Kamenjak Rocky trails utrci u Premanturi i osvojila je sedmo mjesto te novih 16 UCI bodova, saopćio je Klub brdskog biciklizma “Plus”.

Na najvećoj do sada Kamenjak Rocky trails utrci nastupila je izuzetno jaka konkurencija i najveći broj takmičara.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Tanja Žakelj iz Slovenije osvajačica svjetskog kupa.

Nakon pada u grupnom šprintu zajedno sa takmičarkom iz Italije Lejla je završila na posljednjoj poziciji.

U narednih pet krugova Lejla je pronašla svoj ritam i svaki krug prestizala po dvije do tri takmičarke da bi u posljednjom krugu vodila veliku bitku protiv poljske takmičarke Ziolkowske Michaline za sedmu poziciju.

Tanović je napala na posljednjem tehničkom usponu, a napad nije mogla ispratiti poljska takmičarka.

“Sigurno da bi Lejlin plasman bio bolji da nije došlo do pada, međutim pokazala je veliku borbenost i sa zadnje pozicije uspjela stići do sedmog mjesta i novih 16 UCI bodova sa kojima je očekuje napredak na UCI listi. Veliku požrtvovanost na utrci prepoznali su i navijači pa su na proglašenju najboljih našu takmičarku nagradili velikim aplauzom”, rekao je trener Amar Njemčević.

Nakon olimpijske cross country disciplini sutradan je na redu bio maraton dužine 62 kilometra.

Najbolja bh. biciklistkinja je uprkos povredama zadobijenih dan ranije nastupila na maratonu i osvojila osmo mjesto.

“Izuzetno sam zadovoljna formom koju sam pokazala na XCO utrci što je ujedno i moje prvo takmičenje u sezoni, tako da uprkos padu i manjim povredama odlučili smo da nastupim na maratonu koji nije moja primarna disciplina. Maraton sam vozila veoma dobro i na kraju osvojila osmo mjesto. Sada slijedi priprema za veoma napornu trodnevnu etapnu utrku koja me očekuje sredinom mjeseca u Španiji”, rekla je za kraj Lejla Tanović.

Posted by on 2017-04-04. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login