Britanski ‘Telegraph’ – Jahorina među deset najboljih

Britanski list “Telegraph” u tekstu “Najbolji ski centri istočne Evrope” uvrstio je Jahorinu među deset najboljih.

skijanje, BiH, JahorinaList ističe da centri u istočnoj Evropi nude za početnike i free ridere dobro uređenje staze, izazovan teren, dobru školu skijanja i pristupačne cijene.

Za Jahorinu se navodi da je najveće skijalište u BiH, da se nalazi 40 minuta od aerodroma i da su na njoj na Olimpijadi 1984. godine održane trke alpskog skijanja za žene.

“Postavljeni su novi, brzi ski liftovi, a planirana je i izgradnja gondole. Postojala je nada da će gondola povezati Pale ove sezone, kao i da će se otvoriti šest kilometarski spust i pojačano osnježavanje. Projekat je, međutim, odgođen zbog nedostatka sredstava. Mještani vjeruju da će gondola transformisati Jahorinu u internacionalna odredišta i povratiti je iz tragičnog perioda poslije Olimpijade”, navodi “Telegraph”.

Većina padina je dobra za početnike i napredne skijaše, a šumoviti predjeli pružaju zaštitu tokom loših vremenskih uslova.

Srijedom, četvrtkom i petkom je obezbijeđeno noćno skijanje na stazi Poljice dužine 1.7 kilometara od 6.00 popodne do 9.00 časova uveče.

Pored Jahorine tu su se našli su se Poiana Brasov -Rumunija, Pamporovo -Bugarska, Rosa Khutor -Rusija, Mariborsko Pohorje -Slovenija, Popova Sapka -Makedonija, Kranjska Gora -Slovenija, Kopaonik -Srbija, Bansko -Bugarska i Jasna -Slovačka.

Posted by on 2015-11-30. Filed under Ekonomija, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login