Britanski ‘Wire’ hvali Avdićev ‘Mein kapital’

Mein kapital, Damir Avdić

Mein kapital, Damir Avdić

Damir Avdić, tuzlanski muzičar i pisac sa slovenskom adresom, dobio je još jedno priznanje za svoj posljednji nosač zvuka.

Čuveni britanski muzički magazin “Wire” u svom novom izdanju uvrstio je upravo Avdićev “Mein kapital” na listu 15 albuma koje uredništvo lista preporučuje čitaocima.

Tu informaciju mi je javio jedan prijatelj koji živi u Engleskoj. Naravno da mi je drago, jer “Wire” uživa više nego pristojan ugled među ljubiteljima muzike na svim krajevima planete. Koliko znam, preporuku za “Mein kapital” uvrstili su na stranice svog lista nakon što su vidjeli koliko je puta album “skinut” s mog portala te na kraju i sami poslušali pjesme koje su im se, očito, veoma dopale – govori Avdić.

Za dva mjeseca popularni Diplomatz bi trebao upriličiti i koncertne promocije svog četvrtog albuma u nekoliko bh. gradova.

Za sada imam samo jedan potvrđen datum, 20. aprila u sarajevskom klubu “Cinemas”, bivša “Sloga”. Upravo oko tog datuma ću slagati i ostale termine promocija koje bi trebale biti upriličene u Tuzli, Mostaru i još nekoliko gradova u BiH – otkriva Damir Avdić.

Posted by on 2012-02-23. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login