Brodosplit traži stotine radnika iz inostranstva

Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih tvrtki da do kraja godine iz inozemstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežnoo zavarivača, cjevara i brodomontera, objavili su iz splitskog brodogradilišta.

“Nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici. Važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova”, rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutno radi više od 2.000 radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim tvrtkama, ovisno o potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

Nedostaje radna snaga

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sustav koji ne prati potrebe privrede, ocijenili su iz Brodosplita.

U Brodosplitu svakog radnika koji je otišao u inozemstvo prije 30. juna 2018. godine, a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u nekom od njihovih poduzeća, uz obvezu da u Hrvatskoj ostane najmanje pet godina, daruju s bruto iznosom od 7.500 kuna (1.000 eura).

Posted by on 2019-08-11. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login