Brojni sadržaji tokom ljeta na Jahorini, uz svjež planinski zrak

Jahorina

Jahorina

Olimpijska planinska ljepotica Jahorina i ove godine posjetiteljima nudi bezbroj aktivnosti u kojima mogu uživati u toplim ljetnim danima na svježem zraku.

Prezentaciju ovogodišnje ljetne ponude Jahorine organizirali su predstavnici Olimpijskog centra Jahorina, Udruženja hotelijera, Udruženja vikend kuća i Turističke organizacije Istočno Sarajevo.

Neke od aktivnosti u kojima posjetitelji mogu uživati su panoramska vožnja šestosjedom, šetnje planinskim stazama, vožnja mountain bikeom, vožnja kvadrovima i tjubing, a dostupna su i električna bicikla.

Sanja Ćeremidžić,stručna saradnica za odnose s javnošću Olimpijskog centra Jahorina, kaže da je na ovoj planini moguć je paraglajding, paintball, branje ljekovitog bilja i borovnica, a pored wellness i gastro ponude tu su i travnati fudbalski teren kao i tereni za male sporove.

– Svjedočimo klimatskim promjenama i u narednom periodu nas očekuju visoke temperature zbog čega Jahorina sa svojom bogatom ponudom nema alternativu te predstavlja destinaciju broj jedan čak i u ljetnoj sezoni u ovom regionu – istaknula je Ćeremidžić.

Naglasila je da je panoramska vožnja žičarom sve atraktivnija te je u junu i julu ostvareno 2.000 vožnji što je za 50 posto više u odnosu na ove mjesece u prethodnim godinama.

– Planine u ovim toplim danima predstavljaju idealna mjesta gdje se moguće skloniti od vrućina – podvukla je, dodajući da će se broj aktivnosti povećavati na planini tokom ljetne i zimske sezone.

Voziti se šestosjedom Poljice moguće je u dane vikenda od 10 do 16 sati, a po potrebi i ostalim danima što košta sedam KM, dok dnevni bike pass, koji uključuje pet vožnji biciklom, košta 15 KM.

Ćeremidžić je stoga pozvala sve građane da tokom ovih vrelih dana posjete Jahorinu i osvježe se te uživaju u ovoj planini.

Posted by on 2017-08-11. Filed under Ekonomija, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login