Brzi internet u avionima do 2014. godine

avionBrzi bežični internet, dovoljan za praćenje video sadržaja sa veb sajtova, biće dostupan avionskim kompanijama do 2014. godine.

Sistem ESOMP može da se koristi za povezivanje na internet iz aviona, vozova i brodova, a omogućava do deset puta brži prenos podataka u poređenju sa konekcijama koje putnici trenutno koriste.

Nekoliko komercijalnih satelitskih operatora planiraju da pokrenu mreže koje koriste takozvane “zemaljske stanice na mobilnim platformama” u narednim mjesecima, prenio je BBC.

“Najnovije inovacije u satelitskoj tehnologiji znače da je sada moguće ostvariti pristup internetu iz aviona, vozova i brodova brzinama koje su blizu onima koje očekujete od širokopojasnog interneta koji koristite od kuće”, izjavio je  direktor britanske regulatorne agencije za komunikacije “Ofkom”.

Stručnjaci navode da će novi sistem donijeti mnoge pogodnosti putnicima koji su “gladni za podacima”, ali i da će njegovo korištenje neizbježno dovesti do dodatnih troškova.

Posted by on 2013-08-23. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login