Bubnjar Nick Mason za ponovno okupljanje Pink Floyda

Nick Mason

Nick Mason

Ponovno okupljanje legendarnih Pink Floyd, benda osnovanog davne 1965.  nije baš previše vjerovatno, jer su razmirice između članova benda toliko velike da su nakon svog jednokratnog zajedničkog nastupa na Live Aidu 2005. glatko odbili ponudu od 136 miliona funti za samo jednu turneju.

Nakon kratkog pojavljivanja svih i dalje živih članova na koncertu koji je nekadašnji basist benda Roger Waters održao u Londonu 2011. krenule su glasine da će Olmpijske igre sljedeće godine otvoriti upravo ponovno okupljene britanske zvijezde 70-tih i 80-tih, ali se to nije dogodilo.

Međutim, sada o mogućnosti ponovnog okupljanja priča bubnjar Nick Mason.

“Što se mene tiče, ja bih to napravio, i spreman sam. Ja sam za ponovno okupljanje benda. Imam spakirane bubnjeve i kofer odmah pokraj vrata – mogu krenuti istog časa kada me netko pozove. Ali, i ne nadam se baš previše”, rekao je on za britanski New Musical Express.

Pitanja o mogućnosti novih zajedničkih projekata članova poznatog benda su se ponovo otvorila prošle sedmice kada je Roger Waters, koji provodi kraju svoju mega-turneju “The Wall”, izrazio žaljenje zbog svojih prethodnih nesuglasica s ostatkom Pink Floyd, ponajviše s gitaristom Davidom Gilmourom.

Posted by on 2013-09-30. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login