Bugojanska publika uživala u predstavi „Plava ptica“

Bugojno

Bugojno

Predstavom „Plava ptica“ (Maurice Maeterlinck), koju su ljubitelji pozorišta u Bugojnu mogli pogledati sinoć u maloj sali KSC-a, nastavljen je Teatarski internacionalni festival (TIFBU).

– To je moj master rad na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Priča prati dvoje djece, brata i sestru, koji žive u siromaštvu. Nemaju ništa, a željeli bi puno toga. I, sad je pitanje, šta je prava sreća za čovjeka? Da li je to neko materijalno zadovoljstvo, ili nešto drugo? – kazao je reditelj predstave Marko Vukosav.

Radi se, dodaje, o predstavi koja je nastala saradnjom Akademije umjetnosti iz Banje Luke, Studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“ i Gradskog pozorišta „Jazavac“.

– Ekipu predstave čine moji prijatelji iz klase, i neki drugi prijatelji. Igraju: Lazar Petrović, Kristina Šikanić, Lea Sekulić, Senad Milanović, Tijana Jovanović, Marko Nedeljković i Aleksandar Runjić – naglasio je.

Po njegovim riječima, predstava je premijerno odigrana u julu ove godine u Gradskom pozorištu „Jazavac“ u Banjoj Luci, i do dolaska u Bugojno izvedena je tri puta.

– Dakle, plava ptica je tek izašla iz jajeta, i sad će da poleti, jer ima mnogo planova za budućnost – zaključio je.

Na kraju, kaže da su utisci s gostovanja u Bugojnu odlični, kao i prijem publike.

– To je razlog što se uvijek vraćam u ovaj grad, sudjelujući na festivalima i bijenalima, koji se organiziraju pod okriljem KSC-a i Teatra „Fedra“ – kazao je Marko Vukosav.

Posted by on 2018-12-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login