Bugojanski planininari osvojili Mont Blanc

Mont Blanc

Mont Blanc

Članovi Sekcije za alpinizam i sportsko penjanje Planinarskog društva ‘Koprivnica’ iz Bugojna osvojili su jedan od najviših vrhova Evrope – Mont Blanc u Francuskoj, visok 4.810 metara.

‘Zahvaljujemo porodicama, prijateljima i poznanicima koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Jutros u 7.45 sati popeli smo se na Mont Blanc. Temperatura je bila – 15 stepeni, vjetar 50 kilometara na sat, a dan fantastičan. Sve je bilo odlično, svi se dobro osjećamo, iako smo u zadnjih 36 sati spavali samo 20 minuta’, rekla je Aida Muminović.

U bugojanskoj ekspediciji, koja je 26. jula krenula na desetodnevnu alpinističku avanturu, je i njen suprug Besim Muminović kao i Fahrudin Teskeredžić-Teks i Zoran Čosić.

‘Ovo je jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha članova Sekcije za alpinizam i sportsko penjanje. S nestrpljenjem očekujemo njihov povratak u Bugojno’ – kazala je Emsada Babić, predsjednica PD ‘Koprivnica’.

Bugojanski planininari osvojili su dosad mnoge vrhove u BiH, Sloveniji, Bugarskoj i Austriji.

Posted by on 2013-08-02. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login