Čajevi protiv urinarnih infekcija

čajInfekcija urinarnog trakta se najčešće javlja kod žena. Može biti posljedica uzimanja antibiotika, neadekvatna higijena i seksualnih odnosa.

Najčešći simptomi urinarne infekcije su:

Bolovi i peckanje tokom mokrenja
Potreba za učestalim mokrenjem
Krv u mokraći
Grčevi i bolovi na području donjeg abdomena
Neugodan miris urina
Bol tokom seksualnog odnosa

Urinarnu infekciju često možemo liječiti potpuno prirodnim putem. Svi stručnjaci se slažu da trebate unositi puno tekućine i da neki čajevi uistinu mogu pomoći.

Uvin čaj

Uvin čaj je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za infekciju urinarnog trakta. Važno je da, ako pijete uvin čaj, ne pijete i druge vrste čaja jer se njihova svojstva poništavaju i onda nemaju nikakvo djelovanje. Uvin čaj pripremite prema uputama na pakiranju i pijte nekoliko puta dnevno. Ublažavanje simptoma ćete primijetiti unutar 2 do 3 dana.

Čaj od brusnice

Čaj od brusnice je odličan izbor za osobe koje nisu ljubitelj uvinog čaja. Dokazano je da također ublažava simptome infekcije urinarnog trakta, ali ga ne smijete konzumirati u kombinaciji s uvinim čajem.

Čaj od maslačka

Za čaj od maslačka je manje poznato da ublažava simptome infekcije urinarnog trakta. Ima diuretsko djelovanje, što znači da stimulira rad bubrega i mjehura. On će pospješiti uklanjanje toksina i bakterija iz urinarnog trakta i povećati proizvodnju urina.

Posted by on 2014-02-15. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login