Čak 592 osobe sa zeničkog područja nemaju se gdje vratiti

poplave, Topčić poljePrema podacima Centra za socijalni rad na području općine Zenica ukupno je evidentirano i obrađeno 635 stradalih domaćinstava sa 2.160 članova.

To je stanovništvo s mjesnih područja Bistrica, Bistričak, Blatuša, Mošćanica, Nemila, Orahovica, Smajići, Stranjani, Topčić-Polje, Šahmani i Željezno-Polje.

Crveni krst Općine vrši pripreme za novu podjelu paketa s prehrambenim i higijenskim artiklima, koji će se prioriteno podijeliti osobama s područja pogođenim poplavama i klizištima, a koje su smještene u kolektivne centre ili privatno kod prijatelja ili rodbine.

U privatnom smještaju su ostale 592 osobe koje se ne mogu vratiti svojim kućama i one su među prioritetima za podjelu navedene humanitarne pomoći.

Uspostavljena baza podataka će poslužiti kod opredjeljenja vrste pomoći i definisanja daljih aktivnosti u zbrinjavanju osoba  koje su stradale u poplavama i klizištima, prvenstveno onih čije su kuće potopuno ili teže oštećene.

Podaci će poslužiti i u traženju pomoći kod donatora koji su izrazili spremnost da pomognu stanovništvu sa ugroženih područja Općine.

Posted by on 2014-06-17. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login