Carlsberg lansirao najekskluzivnije pivo na svijetu

Jacobsen VintidžJacobsen Brew House, pivara kompanije Carlsberg u Kopenhagenu lansirala je treće i posljednje pivo iz ekskluzivne Vintidž trilogije, započete 2008. godine. U okviru ovog projekta proizvedeno je svega 1.000 boca najekskluzivnijeg piva na svijetu, po cijeni od 2010 danskih kruna (oko 250 eura).

Svaka boca puni se ručno, poslije zrenja u originalnom Jakobsenovom podrumu iz 1847. godine, u hrastovim buradima koja se koriste za vino i dodaju posebnu aromu.

Jakobsen Vintidž 3 je vino od svijetlog ječma i predstavlja, na sladu zasnovanu, alternativu najboljim desertnim vinima. Vino od ječma je engleski naziv za jako pivo sa procentom alkohola između 8 i 12 odsto. Jakobsen Vintidž 3 je zlatne boje, specifičan po mjehurićima i skoro ’’punom’’ vijencu, koji otkriva njegovu srodnost sa slatkim desertnim vinima. Ovo pivo, bogate arome koštunjavog voća, najbolje „ide“ uz slatke deserte i sireve, za razliku od Vintidža 2 koji se savršeno slaže uz ostrige, školjke i italijansku pršutu.

’’Vintage trilogija je bila veliki izazov za nas. Trebalo je napraviti pivo koje nije to u najklasičnijem smislu, već pivo čiji je ukus daleko delikatniji od onoga na šta smo navikli i koji bi zadovoljio kriterijume najzahtjevnijih kritičara vina. Mislim da je Vintage 3 kruna našeg rada i da smo sa njim to i postigli’’, kaže Morten Ibsen, tehnolog za pivo u Jacobsenu, koji je u predvodio tim od šest tehnologa u potrazi sa savršenim ukusom Vintidža 3.

Kroz Vintidž trilogiju, pivara Jakobsen je nastojala da pivopijama pruži nesvakidašnje iskustvo i uživanje, kako za nepca, tako i za oči. Tim umjetnika, okrenutih ka budućnosti, izabran je da dizajnira etikete za Vintidž 3. Tako je nastalo šest jedinstvenih etiketa od kojih svaka krije jednu priču i prava su mala umjetnička djela.

Glavni motiv na etiketama je Karlsberg City i kako bi on mogao da izgleda u budućnosti.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-13. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login