Centrotrans dobio liniju Vijećnica – Veliko polje – Bjelašnica

Sarajevo,  Centrotrans Eurolines

Sarajevo, Centrotrans Eurolines

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je danas Rješenje kojim je Centrotrans Eurolinesu data linija koja je dobila broj 44a Vijećnica – Veliko polje – Bjelašnica, potvrdio je Feni ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica.

“Tom linijom će biti pokrivena turistička destinacija Bjelašnica – Igman i jedino ostaje u obavezi Centrotransa da nam dostavi red vožnje koji bi mogli naknadno odobriti. Ova linija će biti funkcionalna već ove sedmice”, kazao je ministar Bubica.

Rješenje Centrotransu će biti uručeno sutra, a oni već prekosutra, dodaje Bubica, mogu da naprave redove polaska i mogu početi raditi.

Ministar saobraćaja KS je komentirajući najavu JP ‘Elektroprivreda BiH’ o isključenju struje KJKP Gras kazao kako Sarajevo neće ostati bez javnog gradskog prevoza.

“To je i odluka Vlade KS koja je zasjedala danas i koja smatra da Elektroprivreda nema pravo da isključi struju i ostavi građane kao taoce bez javnog gradskog prevoza, a da će se o dugu Elektroprivredi razgovarati na nivou menadžmenta Grasa i Elektroprivrede i u tom smislu naći rješenja, uz adekvatnu pomoć Kantona Sarajevo”, kazao je ministar Bubica.

Posted by on 2013-08-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login