Centrotrans Eurolines: Pojeftinjuju karte u gradsko-prigradskom saobraćaju

Centrotrans - EurolinesKompanija Centrotrans Eurolines od marta snižava cijene karata u gradsko-prigradskom saobraćaju.

”Prateći kretanje tržišta, cijene goriva, trenutnu ekonomsku situaciju u BiH koja uzrokuje nizak standard stanovništva kao i opštu situaciju u javnom prijevozu putnika odlučeno je da se cijene moraju prilagoditi tim činjenicama. Rezultat korekcija cijena bit će ujednačavanje tarifnih skala na svim pravcima što će dovesti do toga da cijene prijevoza, na određenim relacijama, budu niže i do 40 posto” – najavljeno je iz Centrotransa.

Tako će karta Sarajevo – Zenica sa 13,10 KM biti snižena na 11,50 KM, karta na relaciji Sarajevo – Fojnica bit će  8,50 KM umjesto 11,90 KM. Putnik će  na relaciji Sarajevo – Kobilja Glava plaćati jednu umjesto 1,60 KM. Od Sarajeva do Busovače karta će koštati devet KM umjesto dosadašnjih 13,60 KM – rekla je za Agenciju Fena Aida Smajić, glasnogovornica Kompanije Centrotrans Eurolines.

Posted by on 2014-03-07. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login