Centrotrans se opet uključuje u gradski prijevoz

Sarajevo, Centrotrans Kompanija Centrotrans Eurolines namjerava da se opet uključi u javni gradski prijevoz putnika u Sarajevu, ne samo autobusima u ravničarskom gradskom području već i minibusima u padinskim dijelovima, iako se tome Gradski saobraćajni javni prevoz /GRAS/ više puta usprotivio.

Iz Centrotransa su najavili da će prethodno sačekati kraj januara, odnosno ishod svojih kontakata sa kantonalnom Vladom, a onda će, prema najavama menadžmenta, ponuditi kvalitetan i siguran gradski prijevoz.

Datum kad će se to desiti nije preciziran na današnjoj godišnjoj konferenciji za novinare ove kompanije, na kojoj su se članovi menadžmenta osvrnuli i na stanje u javnom prevozu na području Kantona Sarajevo.

Centrotrans se već pokušavao uključiti u gradski prijevoz putnika pored aktuelnog dugogodišnjeg prevoznika GRAS-a, nudeći  građanima cijenu prevoznih karata od jedne KM, što je niže od GRAS-ove karte.

Od namjeravanog ponovnog izlaska svojih vozila na gradske ulice očekuje negativne reakcije konkurencije, kakvih je bilo i u prethodnim pokušajima, ali kako naglašava menadžment Centrotransa, zakonski i drugi akti koji omogućavaju poslovnu konkurenciju, otvaraju kompaniji prostor da ponudi svoje usluge u interesu građana.

Na konferenciji za novinare, GRAS je ocijenjen kao neophodni, osnovni segment, ali i kao subjekt koji mimo propisa ne dozvoljava konkurenciju.

Posted by on 2012-01-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login