Ceremonija zatvaranje ZOI: Lijepo je bilo u Pjongčangu, doviđenja u Pekingu!

Pjongčang

Pjongčang

U Pjongčangu traje ceremonija zatvaranja Zimskih olimpijskih igra u Južnoj Koreji. Pred 35.000 gledalaca domaćini programom pokazuju kako su tehnički na visokom nivou. I ceremonija zatvaranja održava se po izuzetno hladnom vremenu.

Na jarbole su podignute Olimpijska zastava, te zastava Južne Koreje, a nakon izvođenja himne domaćina, traje šaroliki program, koji bi još jednom trebalo da pokaže svijetu sve ono čime smatraju da se u ovoj zemlji mogu pohvaliti.

Ceremoniju zatvaranja obilježavaju, uz program i najupečatljivije scene sa sportskih terena tokom 16 dana koliko su igre trajale. Ove scene pokazuju se publici na stadionu i TV auditoriju širom svijeta.

Zastavu BiH na caremoniju zatvaranja igra unijela je alpska skijašica Elmedina Muzaferija, a sportisti iz 91 zemlje u prostor stadiona ušli su zajedno.

Nakon defilea sportista podijeljene su i posljednje medalje ovogodišnje Olimpijade. Dobili su ih takmičari koji su svoja takmičenja završili neposredno uoči ceremonije zatvaranja igara.

Naredne Zimske olimpijske igre bit će organizirane 2022 godine u glavnom gradu Kine, Pekingu.

Peking će tako postati prvi grad koji je organizirao i ljetnje i zimske Olimpijske igre, a četiri godine uoči tog događaja, cijeli svijet, kao i organizatore, najviše brine enormno zagađenje zraka, koje je predstavljalo problem, i tokom ljetnjih igara 2008. godine.

Posted by on 2018-02-25. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login