Četiri od pet najkorištenijih aplikacija su u vlasništvu Facebooka

AppWhatsApp, Facebook, Messenger, Instagram i Snapchat na vrhu su liste najviše preuzimanih aplikacija u prva tri mjeseca ove godine.

Četiri od pet načešće preuzimanih aplikacija, i za Android i za iOS, u vlasništvu su internetskog giganta Facebooka, pokazuje istraživanje firme za web analitike, Sensor Tower.

U prva tri mjeseca 2017. godine, samo Snapchat je uspio poremetiti apsolutnu vladavinu Facebooka vrhovima lista najpopularnijih mobilnih aplikacija.

Kada se radi o aplikacijama koje su ostvarile najveći profit, u vodstvu su uglavnom video i audio aplikacije: Netflix, Line, Tinder, Pandora i Spotify.

Preuzimanja mobilnih aplikacija porasla su za oko 14 posto u protekloj godini, sa 11.9 na 13.5 milijardi skinutih aplikacija. Google Play, odakle korisnici Androida preuzimaju aplikacije, zablježio je 8.8 milijardi preuzimanja dok je Appleov App Store odgovoran za preostalih 4.7 milijardi.

Posted by on 2017-06-05. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login