Četvrti sajam stipendija u Sarajevu 8. oktobra

sajam stipendijaSlužba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu četvrtu godinu zaredom organizira Sajam stipendija u Sarajevu. Četvrti sajam stipendija će se održati u utorak 8. oktobra 2013. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (Vilsonovo šetalište 9), u terminu od 10,00 do 17,00 sati.

Sajam stipendija je jedinstvena manifestacija ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im se omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

“Učešće na Četvrtom sajmu stipendija do sada je prijavilo 19 institucija koje će predstaviti različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i dr.). Zahvaljujući organizaciji prethodnih godina, Sajam stipendija je stekao status događaja koji promiče širenje i podsticanje mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan nje”, navodi se u saopćenju Službe.

Četvrti sajam stipendija organizira Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Fondacijom kralja Baudouina iz Belgije, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu.

Posted by on 2013-10-02. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login