Chelsea za Rooneya daje 70 miliona eura

Wayne Rooney

Wayne Rooney

Chelsea je uputio zvaničnu ponudu Manchester Unitedu na osnovu koje za 70 miliona eura želi kupiti Wayne Rooneya, napadača popularnih „crvenih vragova“, javlja novinar agencije Anadolija (AA).

Ukoliko bi čelnici Uniteda pristali prodati engleskog reprezentativca timu iz Londona, Rooney bi postao najbolje plaćen igrač u Premiershipu sa godišnjom platom od 14 miliona eura.

Iako su iz Manchester Unitedu posljednjih dana (nakon interesiranja Bayerna, Barcelone, Arsenala i PSG-a) govorili da Rooney nije na prodaju, ponudu Chelseaja ozbiljno uzeli su u razmatranje.

Razlog, Rooney još sezonu ima ugovor sa Unitedom, a onda će biti slobodan igrač, te bi bez obeštećenja mogao napustiti klub.

U redovima aktuelnog prvaka Engleske razmišljaju da li prodati prvog strijelca, jer postoji mogućnost da u predstojećoj godini niko im ne ponudi više novca od „plavaca“.

Chelseaju bi trebali odgovoriti u što skorijem roku, najvjerovatnije, najkasnije do kraja sedmice.

Posted by on 2013-07-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login