Cijene nafte stabilne

Nafta

Nafta

Cijene nafte danas su na svjetskim tržištima ostale na razini blizu 81,50 dolara jer ulagači čekaju najnovije izvještaje OPEC-a i američke vlade koja bi im trebala dati jasnije smjernice. Barel sirove nafte za isporuke u aprilu danas je u New Yorku bilježio cijenu od 81,49 dolara, što je na razini jučerašnjih vrijednosti. Na Londonskoj berzi barel je poskupio 7 centi na 79,98 dolara.

“Na tržištu vlada neodlučnost u kojem smjeru bi cijene trebale ići jer nema dovoljno podataka”, kazao je Paul Harris, čelnik odjela za trgovanje sirovinama Bank of Irelanda. “Potrebne su jasnije smjernice i podaci o ponudi i potražnji”, dodao je Harris.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) trebala bi danas objaviti svoj mjesečni izvještaj, a najnovije podatke o stanju na tržištu energenata trebala bi objaviti i američka vlada. Svoj izvještaj već je objavio Američki naftni institut (API) prema kojem su zalihe nafte u proteklom mjesecu u SAD-u porasle za 6,5 milijuna barela, što je znatno više u odnosu na prognoze analitičara Reutersa koji su očekivali rast zaliha od 1,9 milijuna barela.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login