Čileanci poslali Špance kući!

Čile, ŠpanijaAktuelni svjetski i evropski prvaci se nakon samo dvije utakmice opraštaju od Svjetskog prvenstva u Brazilu!

Porazima od Holandije u prvom kolu od 1:5 i večeras na Maracani protiv Čilea 0:2, furija se neće plasirati u nastavak takmičenja. Holandija i Čile tako su postale prve selekcije koje su prošle među 16 najboljih.

Mrežu Ikera Casillaca načeo je Eduardo Vargas u 20. minuti, a prednost udvostručio Charles Aranguiz dvije minute prija kraja poluvremena.

Španci su u drugom dijelu krenuli u potpunu ofanzivu ne bi li se pokušali vratiti, a u tom nastojanju dvije nevjerovatne prilike propustili su Diego Costa u 48. i Sergio Busqets u 53. minuti.

Poslije više nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti Claudija Bravu i poraz je bio neminovan.

Španija je tako poslije više od šest godina apsolutne dominacije u svjetskom fudbalu, titule prvaka svijeta u Južnoj Africi 2010. i dva vezana evropska trofeja – 2008. i 2012, izgubila primat i to na neslavan način – eliminacijom već poslije druge utakmice.

U posljednjem kolu Čile i Holandija će između sebe igrati za prvo mjesto u grupi, dok će Australija i Španija igrati za čast.

Posted by on 2014-06-19. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login