CIPS: Ceremonija dodjele diploma

diplomaU prostorijama Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu  22.10.2011 godine bit će promovirano 44 magistra/ice druge generacije magistarskog programa Gender/Rodne studije i četvrte generacije postdiplomskog studija Evropske studije.

Ceremonija dodjele diploma bit će održana uz prisustvo brojnih domaćih i stranih diplomata, profesora/ica i eksperata/ica datih oblasti, diplomanata/ica, bivših i budućih studenata/ica pomenutih studija, njihovih prijatelja, roditelja i drugih.

Prisutnima će se obratiti dr. Samir Osmančević, direktor Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu,        NJ. E. Bosse Hedberg, ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, predstavnici iz Ambasade Republike Italije, gospođa Samra Filipović – Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, prof. dr. Jasna Bakšić – Muftić, prof.dr. Nevenko Misita, akademski koordinator postdiplomskog studija Evropske studije, predstavnici/e studentskih grupa i Alumni Asocijacije Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (ACIPS).

Magistarski programi se realiziraju u saradnji sa brojnim inostranim univerzitetima. Program Evropske studije je zajednički program (Joint Degree) Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.

Realizaciju magistarskog programa Rodne Studije finansijski su pomogli Švedska vlada, putem Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) i Norveško Ministrarstvo vanjskih poslova.

Ceremonija dodjele diploma održat će se u subotu, 22. oktobra 2011. godine, u 14.30 sati u Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8 (Univerzitetski kampus) Sarajevo.

Posted by on 2011-10-22. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login