Članovi benda Metallica planiraju 3D film

Metallica

Metallica

Kako javlja holivudski blog Deadline, članovi benda Metallica, osim što im i zvanično 1. novembra izlazi “Lulu”, zajednički album sa Lou Reedom i što su cijelo ljeto proveli na “Big Four” turneji sa kolegama iz bendova Slayer, Anthrax i Megadeth, se definitivno od svega toga nisu umorili: bend planira da u sopstvenoj produkciji i sa sopstvenim finansijama snimi flm u 3D tehnologiji – o samima sebi.

Iako ime potencijalnog reditelja još uvijek nije objavljeno, za produkciju će biti zadužena Charlotte Huggins, koja definitivno ima iskustva sa 3D filmovima – ona je stajala kako iza originalnog “Journey to the Center of the Earth”, tako i iza aktuelnog nastavka “Journey 2: The Mysterious Island”, u kojem glavne uloge igraju Dwayne Johnson, Michael Caine i Josh Hutcherson.

Prethodni dokumentarni film o bendu “Metallica: Some Kind of Monster” su snimili i režirali Joe Berlinger i Bruce Sinofsky u periodu između 2001. i 2003., u kojem su dokumentovane ponekad veoma burne rasprave u okviru benda za vrijeme snimanja albuma “St. Anger”.

A u drugoj vijesti vezanoj za bend, bend je već počeo raditi i na svom novom albumu, kako je izjavio basista Rob Trujillo za GulfNews.com. ”Imamo nekoliko novih pjesama na kojima radimo posljednjih sedmica- pisanje novog albuma Metallice je definitivno počelo. Bili smo u studiju sa Rick Rubinom, radili smo na par stvari, i veći dio sljedeće godine provest ćemo snimajući”, izjavio je Trujillo.

Trujillo je naglasio da bendu predstoji još jako mnogo posla, ali i da je “sjajno što su već skočili i sada plivaju. Krenulo je, dešava se. Novi album je stvarno blizu”. Trujillo, nekadašnji član benda Suicidal Tendencies, dodao je da je Metallica album iz 2008. “Death Magnetic” bio pokretač “nečeg velikog, nečeg jako, jako cool.”

Posted by on 2011-10-27. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login