“Consecration” 26. januara u klubu AG

Consecration

Consecration

U Sarajevskom klubu AG u subotu, 26. januara, u 20:30 sati nastupit će beogradska grupa “Consecration”. Ulaz na ovaj događaj pod nazivom “Enter the Cosmos” je 6 KM i uračunata je i konzumacija. “Consecration”, kosmos rock ekipa iz Beograda, je trio profesionalnih muzičara koji po prvi put dolaze u Sarajevo. Postoje već preko deset godina i jedan su od najboljih bendova ovog tipa u regiji. Njihov post/ambient/experimental/cosmos zvuk je nešto što nemamo prilike često čuti u našem gradu.

Također, nastupit će i bend “Moontrip” iz Sarajeva. To je mladi bend iz Bosne i Hercegovine, a sviraju nešto što bi se moglo nazvati fuzijom post rock/experimentala, sa indie primjesama i math uletima. Uskoro objavljuju svoj prvi album.

Na “Enter the Cosmos” nastupa i heavy metal bend “Steeltiger” koji za sada ima šest autorskih pjesama i nekoliko obrada.

Posted by on 2013-01-24. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login