Cormack: BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u regionu

U okviru posjete Gradu Tuzla ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack posjetila je Kantonalnu privrednu komoru Tuzlanskog kantona (KPKT), gdje se sastala s uspješnim privrednicima TK.

mladi, BiHCormarc je podjsetila da danas boravi u Tuzli povodom obilježavanja dana Martina Lutera Kinga, gradu koji je inkorporirao ideje koje je zagovarao M.L. King.

Dodala je da je prethodno posjetila Američki kutak, te Zavod za školovanje djece s posebnim potrebama. Navela je da je na prethodnim sastancima bilo riječi o položaju mladih.

-Kada govorimo o mladima i ekonomiji BiH, moram istaći da BiH ima najveću stopu nezaposlenih mladih ljudi u okruženju – kazala je Cormack, dodavši da će u privrednoj komori TK biti riječi u zapošljavanju mladih ljudi.

Iskazala je zadovoljstvo sastankom s uspješnim poduzetnicima, koji su već otvorili nova radna mjesta, te mogućnošću razgovora na temu kako unaprijediti poduzetništvo.

Direktor KPKT Nedret Kikanović iskazao je zadovoljstvo posjetom ambasadorice SAD-a u BiH.

Cilj posjete je, prema njegovim riječima, da se Cormack upozna s mogućnostima privrede TK, i mogućnostima saradnje Ambasade SAD-a i privrednika TK.

Ocijenio je da će ova posjeta otvoriti nove mogućnosti za privredu TK, podsjetivši da je USAID dosta pomogao privredi ovog kantona.

Posted by on 2016-01-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login