Cristiano Ronaldo: Ja sam trenutno bolji od Messija

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo priznao je da je već umoran od konstantnih usporedbi s argentinskim genijem Lionelom Messijem, te naglašava da se njih dvojica, zbog različitih stilova igre, teško mogu stavljati na “analizu”.

Igrač Real Madrida vjeruje da obojica daju sve od sebe za svoje klubove, a sam rivalitet ih tjera da se igrački uzdignu do novih visina. No ipak, Ronaldo je priznao da vjeruje kako je u ovome trenutku on bolji igrač od omalenog Argentinca, člana Barcelone.

“Ponekad me jako to zamara, a vjerujem i njega, jer nas konstantno uspoređuju. Ne možete uspoređivati Ferrari i Porsche, jer su to dva različita motora”, rekao je Portugalac u intervjuu za CNN World Sport.

“Ovo je bila nevjerovatna sezona za obojicu. Oborili smo vlastite rekorde po broju pogodaka i predvodili svoje ekipe do drugih velikih postignuća. Naš rivalitet nas tjera da budemo što bolji i upravo su zato Barcelona i Real najbolji na svijetu, jer jedan drugog guraju prema naprijed”, smatra strijelac 46 pogodaka u Primeri ove sezone.

“Iskreno, ne volim kada me s nekim uspoređuju. Neki govore da sam ja bolji, drugi pak da je on. Ja mislim da sam trenutno bolji igrač od Messija”, zaključio je Portugalac.

Posted by on 2012-05-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login