Crna Gora: Moskva nastavlja specijalni rat protiv Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ocijenilo je neutemeljenima optužbe o “antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori koje je iznijela portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Crna Gora, zastava“Nije zabilježen ni jedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turist doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog raspoloženja prema ruskom narodu. U to se mogu uvjeriti hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji”, stoji u reagovanju crnogorskog Ministarstva.

Dodaje se kako je riječ o “nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu”.

Zaharova je jučer izjavila da Rusija ne isključuje moguće provokacije ruskih građana u Crnoj Gori, njihovo privođenje pod sumnjivim okolnostima ili izručenje trećim zemljama.

“Situacija u Crnoj Gori je očigledno nepovoljna za Ruse. S obzirom na pogoršanje bilateralnih odnosa, koje je isprovocirala Podgorica, očekivano članstva Crne Gore u NATO-u u bliskoj budućnosti i odluku crnogorskih vlasti da se u potpunosti pridruži sankcijama EU protiv Rusije, Rusija primjećuje u Crnoj Gori val ‘antiruske histerije’”, rekla je Zaharova, prenosi Tanjug.

Posted by on 2017-04-22. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login