Crnogorski biznismeni “peru” sumnjivi novac na Zlatiboru

Zlatibor

Zlatibor

Policija provjerava nekoliko crnogorskih biznismena iz Podgorice, Bara i Budve zbog sumnje da, kupovinom nekretnina i otvaranjem hotela i drugih ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, “peru” sumnjivo stečen novac.

S obzirom na to da policija sumnja da je riječ o ulaganju sumnjivo stečenog novca, najvjerovatnije od prodaje droge, ovi biznismeni su pod pojačanom prismotrom koja podrazumijeva praćenje i kontrolu njihovih telefonskih komunikacija, pišu crnogorski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama više policijskih izvora iz Srbije i Crne Gore, riječ je o osobama koje su i u evidencijama crnogorske policije označene kao pripadnici nekih ovdašnjih kriminalnih grupacija.

Ove sumnje u svojim izjavama potvrđuje i Milan Stamatović, gradonačelnik Čajetine, opštine kojoj pripada područje Zlatibora.

“Najveći dio placeva na Zlatiboru kupili su ljudi sa Crnogorskog primorja”,  rekao je Stamatović za RTS. On je i ranije upozoravao da placeve na Zlatiboru kupuju “sumnjiva lica” iz Crne Gore.

Prema tvrdnjama Stamatovića, Zlatibor je “okupirala” građevinska mafija koja kupovinom i izgradnjom objekata, uglavnom apartmana, legalizuje “prljav” novac.

“Zbog toga je potrebno ispitati poreklo tog novca jer su cene nekretnina na ovoj planini dostigle astronomske iznose, pa se metar kvadratni apartmana prodaje od 2.000 evra do 5.000 evra. U noćnim klubovima, u kojima se okupljaju lica iz beogradskog ili crnogorskog podzemlja, potežu se pištolji, konzumira i rastura droga, a vlasnici lokala plaše se za svoju bezbednost i to ne smeju da prijave policiji”, kaže Stamatović.

Problem su, kako ističe Stamatović, i reketiranja vlasnika lokala na Zlatiboru od crnogorskih biznismena.

Posted by on 2014-04-23. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login