Danas na MESS-u: Kombinacija teatra, nauke i tehnologije

MESS

MESS

Kao dio MESS OFF programa Internacionalnog teatarskog festivala MESS danas će u Art house Kriterion biti izvedena predstava nastala u produkciji Elapse i Heartefact funda “Cathexis #1 Istina na suđenju”. U predstavi Nicka Milletta nastupaju Darja Badnjević, Amar Ćustović i članovi “Thetruthtech” ansambla.

MESS poziva publiku da učestvuje u osmišljavanju nove paradigme koja predstavlja kolaborativnu pravdu i terapeutsku jurisprudenciju dostojnu 21. stoljeća, gdje ljudi i mašine funkcioniraju kao jedno.

ELAPSE i fond Heartefact udružili su snage sa start-up kompanijom TheTruthTech™ i međunarodnim timom ljudi, u projektu koji kombinira teatar, nauku i tehnologiju.

Smišljen je kako bi se stvorilo nešto sasvim drugačije – Trubē™, inteligentna tehnologija koja će napraviti revoluciju u pravnim sistemima država širom svijeta. Iako još uvijek funkcionira neoficijalno, u stealth modu, ovaj se projekat konceptualno testira u underground okruženju u Beogradu, Avignonu, Dijonu i Parizu, u Francuskoj, u Briselu i Louvain-la-Neuveu u Belgiji i u Sarajevu.

“Svjedočit ćete radikalnoj transformaciji ofucanog imidža suda, njegove anahronične teatralnosti, sumornih procedura i sklerotičnih struktura vlasti. Pružit će vam se prilika da i sami isprobate Trubē™ i uvidite kako će se jednoga dana, naš odnos prema institucijama, ali i nama samima ‘trubificirati’. Upravo zato što je Bosna i Hercegovina mjesto gdje se u Evropi najmanje vjeruje u pravni sistem smatramo da ste najpozvaniji da sa nama stvarate budućnost u kojoj će istina napokon vladati našim sudovima”, saopćeno je iz Press službe MESS-a.

Posted by on 2018-10-03. Filed under Kultura, MESS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login