Danas počinje 10. Tea fest – festival čaja i ljekovitog bilja

Tea-festViše od 60 firmi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske okupit će se od 6. do 10. juna u Sarajevu, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, na 10. međunarodnom festivalu čaja i ljekovitog bilja, Tea-festu.

Glavni cilj ove manifestacije je unapređenje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između svih zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti herbalnog sektora.

– Jedan od naših ciljeva je da pomognemo u afirmaciji sakupljanja, plantažiranja i prerade ljekovitog bilja u BiH, jer to ima ogromne efekte na zapošljavanje u ruralnim sredinama, ističe direktorica Festivala Samira Katica-Arnautović.

Naglasila je uspješnu saradnju s USAID/SIDA FARMA projektom, koji će u okviru Festivala promovirati podršku koju daju bh. proizvođačima za razvoj novih projekata.

Festival će se upotpuniti posebnim sadržajima za posjetioce: “Sajamska čajdžinica”, promocija novih načina upotrebe čaja, degustacije čajeva (“Tea-cupping”), “Sajamski doktor/apotekar”, svakodnevne promocije ljekovitih proizvoda i preparata, kao i nagradna igra.

Prvi dan festivala odabran je za “Dan nevena”, u okviru čega će svi izlagači koji imaju proizvode na bazi nevena posjetiocima ponuditi prigodne popuste.

Festival čaja i ljekovitog bilja organizira Ekološka nevladina organizacija Dio srca uz podršku Općine Stari Grad, Vlade Kantona Sarajevo, Gradske uprave Sarajeva i Mikrokreditne fondacije LOK Sarajevo.

Ove godine na sajmu je prisutan BH Telecom koji će u okviru nagradne igre podijeliti tri mobilna telefona s ultrastart paketima, saopćeno je iz Direkcije Festivala.

Posted by on 2012-06-06. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login