Danas počinje međunarodni Sarajevo Wine Weekend

13. međunarodni Sarajevo Wine Weekend, najveći bh. festival vina i gastro-segmenata, bit će održan u četvrtak i petak u Domu Oružanih snaga BiH od 16.00 do 22.00 sata.

Sarajevo Wine Weekend

Sarajevo Wine Weekend

Organizatori manifestacije najavili su danas na pres-konferenciji da će se ove godine na sajmu predstavit 60 vinarija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Austrije i SAD-a i 20 gastro izlagača.

Pripremljeno je i sedam vinskih radionica na kojima će neki od najprominentnijih vinara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske publici do detalja objasniti procese nastajanja i sazrijevanja vina.

Organizatori sajma su kompanija Fina Vina d.o.o. i agencija Preduzeće, a jedan od partnera je i Ambasada R Slovenije u BiH.

Ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac istakla je izvanrednu dugogodišnju saradnju ambasade Slovenije i Sarajevo Wine Weekenda i tržišnu razmjenu između BiH i Slovenije u tom segmentu.

I partneri i organizatori su naveli kako je Sarajevo Wine Weekend sjajna prilika za promociju BiH i njenih privrednih potencijala, ali i za razmjenu dobrih tržišnih praksi.

Posted by on 2017-10-26. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login