Danas starta rukometna SEHA liga, prvi put bez predstavnika BiH

rukomet

rukomet

Sedma sezona muške rukometne SEHA Gazprom lige počinje danas. U regionalnom takmičenju, nastupit će deset klubova iz šest država.

Po dva kluba predstavljat će Srbiju (Vojvodina i Dinamo), Hrvatsku (Zagreb i Nexe), Sloveniju (Gorenje i Celje) i Makedoniju (Vardar i Metalurg), dok će po jedan klub imati Slovačka (Tatran) i Bjelorusija (Brest Meškov).

U dosadašnjih šest sezona najviše uspjeha ostavrio je aktialni prvak, skopski Vardar, koji je tri puta slavio u ovom takmičenju. Dvije titule osvojili su rukometaši mađarskog Veszprema, dok je ekipa Zagreba ima jednu titulu.

Bosna i Hercegovina prvi put od formiranja SEHA lige, u kojoj je 2011. godine bila jedna od inicijatora i osnivača, neće imati svog predstavnika. Naime, vodstvo je odlučilo da aktualni bh. prvak – banjalučki Borac m:tel, ne može učestvovati u ovom takmičenju jer, kako je navedeno, klub nije ispunio uvjete koji se tiču osiguranja televizijskog prijenosa u HD rezuluciji.

Umjesto Banjalučana u takmičenje je uključen Dinamo iz Pančeva.

Prvo kolo, koje će se igrati u periodu od 30. augusta do 2. septembra, obilježit će četiri nacionalna derbija.

Parovi 1. kola:
30. augusta:
Tatran Prešov – Meškov Brest (17.15 sati)
Vojvodina – Dinamo (19.00)
Gorenje – Celje (20.45)
31. augusta:
Zagreb – Nexe (20.30)
2. septembra
Metalurg – Vardar (17.45)

Posted by on 2017-08-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login