Dani inžinjera u Mostaru 27. i 28. marta

Dani inžinjera, Mostar

Dani inžinjera, Mostar

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić”- BEST Mostar organizat će 27. i 28. marta u Mostaru Dane inžinjera – EBEC Mostar. Prvog dana manifestacije bit će upriličen sajam poslova, a drugog dana održati takmičenje.

“Takmičenje je namijenjeno isključivo studentima tehničko-tehnoloških fakulteta našeg univerziteta, a takmičari će se moći prijaviti pojedinačno ili u već oformljenom timu od četiri člana. Studenti koji se odluče na učešće, imat će priliku da svoje znanje i sposobnosti prezentuju u dvije kategorije: tim dizajn i studija slučaja.

Najuspješniji takmičari učestvovat će na balkanskom inžinjerskom takmičenju u Sofiji, a, uz malo sreće, i na finalnom evropskom takmičenju, koje će se održati u Varšavi”, istakla je koordinatorica za odnose s javnošću BEST-a Mostar Anida Pehilj.

Svi zainteresovani studenti te učenici srednjih i osnovnih škola imat će priliku da prisustvuju sajmu poslova na kome će se predstaviti neke od najznačajnijih bh. i europskih kompanija. Također, ovom prilikom studenti tehničko-tehnoloških fakulteta moći će ostaviti svoju biografiju spomenutim kompanijama, istakli su organizatori.

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru studentski je klub posvećen izučavanju, promovisanju i unapređivanju tehničkih fakulteta, a osnivač mu je Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Posted by on 2013-03-16. Filed under Ekonomija, Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login