Dani vina: Najuspješnija vinarija “Kastel”

vinoVinarija “Kastel” bila je najuspješnija u nekoliko kategorija na jubilarnim, desetim “Danima vina Banjaluka 2011″, čiji je organizator bio “Rotari klub”.

Stručna komisija odlučila je da prva nagrada u kategoriji najbolje bijelo vino ode u ruke Bojanu Risoviću iz Jablana. Najbolje crno, odnosno crveno vino imao je Miroslav Đukić iz Slatine, najbolji mladi vinograd ima Ljubo Ljepojević, dok najbolji proizvodni vinograd ima vinarija “Kastel”. Među uspješnijima bio je i vinar Vlado Strukelj.

U okviru jubilarne, desete manifestacije u Muzičkom paviljonu parka “Petra Kočić” u subotu je organizovana i javna degustacija vina, gdje su stanovnici mogli da uživaju u vinima domaćih proizvođača. Prema riječima onih koji su ih isprobali, Banjaluka svakako zaslužuje visoko mjesto u ovoj oblasti.

Banjalučki Centar za razvoj i unapređenje sela najbolje vinare u sljedećem periodu darivaće sa po 1.000 sadnica vinove loze, a omogućiće im i putovanje u Makedoniju, gdje će nagrađeni obići vinariju “Tikveš”, koja je na daleko čuvena po svojim proizvodima, prenosi “Glas”.

Posted by on 2011-12-05. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login