Dave Grohl htio napustiti Nirvanu 1993. godine

Nirvana, Dave GrohlJedna nova biografija otkriva kako je Dave Grohl napustio Nirvanu 1993. nakon što je čuo kritike Kurta Cobaina o njegovom sviranju.

“This Is A Call: The Life and Times of Dave Grohl” autora Paula Brannigana posvećena je Grohlu i bit će objavljena krajem setembra. Brannigan u njoj iznosi podatak kako je Grohl bend napustio nakon što je na letu iz Seattlea za Los Angeles čuo Kurta kako ne baš lijepim riječima opisuje njegove bubnjarske vještine.

“Kurt je već tad bio sjeban. I dosta mi je bilo slušati kako priča o mom ‘usranom’ sviranju” otvoren je bio Grohl u knjizi.

Na kraju leta, basist Krist Novoselic povjerio je Grohlu kako Kurt želi da bubnja više poput Dana Petersa iz Mudhoneya koji je nakratko bio i Nirvanin član. Tu je kap prelila čašu, pa je Grohl nazvao menadžera i rekao da želi napustiti bend.

Menadžer Alex McLeod uspio ga je primiriti, pa je Grohl nastavio i dalje s bendom, no autor knjige objašnjava kako se bend već tada podijelio u dva tabora: u jednom su bili Novoselic i Grohl, a u drugom Kurt Cobain i njegova supruga Courtney Love.

Posted by on 2011-09-28. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login