David Beckham odlazi u penziju

 

David Beckham

David Beckham

Iako se nagađalo da će PSG ponuditi novi ugovor Davidu Beckhamu i da će popularni engleski nogometaš i sljedeće godine igrati na ‘Parku prinčeva’, dogodilo se upravo suprotno.

Bechkam je odlučio prekinuti karijeru i otići u zasluženu penziju!

‘Zahvalan sam PSG-u što mi je dao priliku da nastavim karijeru, ali osjećam da je došlo vrijeme da ostavim nogomet’ – rekao je Becks te nastavio:

‘Da ste mi kao dijetu rekli da ću igrati za United i s njim osvajati naslove i daću za Englesku nastupiti više od sto puta, rekao bih da se šalite. Sretan sam što su mi se ispunili svi snovi!’

U svojoj posljednjoj sezoni pomogao je PSG-u u osvajanju francuskog prvenstva i postao jedan od rijetkih nogometaša koji je uspio osvajati naslove u četiri različite zemlje (Engleska, Španija, USA, Francuska).

Seniorski nogomet počeo je igrati u Manchester Unitedu, a debitirao je davne 1992. godine. Igrao je i za madridski Real, LA Galaxy, Milan te PSG.

Jedan je od prvih poznatih igrača koji je nogomet otišao igrati u Ameriku gdje je u potpunosti afirmirao ovaj sport.

Za englesku reprezentaciju nastupio je 115 puta te postigao 17 pogodaka.

Ova odluka stigla je samo nekoliko dana nakon što je u mirovinu otišao veliki Alex Ferguson, koji je od Beckhama napravio velikog igrača te čiji je Becks bio miljenik.

Možda ga je Alexova odluka potakla da je vrijeme da kopačke objesi o klin.

‘Čast mi je što me vodio najveći trener u nogometu. Bez njega, nikad ne bih postigao svoje uspjehe’, napisao je Beckham na svojem Facebook profilu prije nekoliko dana, iako je poznata priča da ga je Ferguson jednom pogodio kopačkom u glavu.

Beckham je u braku s bivšom pjevačicom Spice Girls Victorijom, a imaju i četvero djece.

Sad će popularni nogometaš sigurno imati više vremena za porodicu. A s obzirom na njegovu slavu, uvjereni smo i da mu poslovnih ponuda neće nedostajati.

Posted by on 2013-05-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login