David Bowie na prvom mjestu nakon 20 godina

 David Bowie

David Bowie

Čuveni britanski muzičar David Bowie nakon 20 godina opet ima najprodavaniji album i priznanje o najbrže prodavanoj ploči u toku godine.

Album “The Next Day”, Bowiejev 27. studijski album, postao je njegov prvi album sa vrha top-lista nakon “Black Tie White Noise” iz 1993. godine. “The Next Day” je prodan u 94 hiljade primjeraka za samo 10 dana.

Vijesti su se poklopile sa otkrićem organizatora ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, Dannyja Boylea, o trudu koji je uložio da bi osigurao Bowieja za svoju četverosatnu ekstravagancu.

U novoj autoriziranoj biografiji “Danny Boyle: Creating Wonder” reditelj se prisjeća kako je odletio u New York da pokuša obezbijediti nastup Bowiea, ali bez uspjeha.

“Bio sam nevjerovatno nervozan upoznavši se sa Bowiejem. Mnogo više nego kada sam upoznao kraljicu”, ispričao je Boyle.

Na svoj 66. rođendan Bowie je rekao da ima učestalih zdravstvenih problema. Nakon čega je šokirao fanove kada je najavio svoj povratnički album. Uprkos tvrdnjama da više neće svirati uživo, njegova supruga Iman dala je jasne naznake da bi Bowie mogao krenuti na turneju već ove godine.

Posted by on 2013-03-18. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login