Demofest otvara novi konkurs: „Čista umjetnost“ šansa za umjetnike da iskažu svoju kreativnost

Demofest, konkursNakon nedavno okončanog konkursa za takmičarski program, Demofest otvara novi konkurs – ovoga puta za najbolju umjetničku instalaciju.

Naime, festival je odlučio da ovoga puta pruži šansu mladim umjetnicima da pokažu svoj talenat kroz zanimljive instalacije, od kojih će najbolje biti i nagrađene, ali i da aktuelizuje pitanje zaštite životne sredine i promoviše ekološki odgovorno ponašanje.

Zbog toga Demofest poziva sve umjetnike, umjetničke kolektive i organizacije iz ex-Yu da putem zvaničnog sajta festivala rijave svoje instalacije od recikliranih i istrošenih materijala ili predmeta. Konkurs pod nazivom „Čista umjetnost“ će biti otvoren od 17. maja do 17. juna 2017. godine, nema dobnih granica, tema je slobodna, a svaki umjetnik, kolektiv ili organizacija mogu se prijaviti sa najviše tri različita djela.

“Festival svake godine osim promocije regionalnih bendova, radi i na društveno odgovornim kampanjama, ali i promociji kreativaca i ostalih vrsta umjetnosti. Upravo zbog toga je ovo idealna prilika za sve umjetnike da iskažu svoj talenat i za to budu adekvatno nagrađeni”, navode iz organizacije Demofesta.

Najbolje instalacije odabraće stručni žiri, a publika će moći da ih vidi na tvrđavi Kastel tokom trajanja Demofesta. Imena pobjednika biće objavljena na zvaničnom sajtu festivala, kao i zvaničnoj Facebook stranici.

 

Posted by on 2017-05-20. Filed under Ekologija, Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login