Deseti ‘Rotary voz’ okupio više od 200 učesnika

Martin Brod

Martin Brod

Tradicionalni “Rotary voz”, deseti po redu, krenuo je jutros, dolinom rijeke Une, iz Bihaća do Martin Broda i nazad.

Direktor Nacionalnog parka “Una”, jednog od organizatora “Rotary voza”, Amarildo Mulić je u izjavi za Agenciju Fena kazao da se na voz ukrcalo više od 200 Rotaryjanaca iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Albanije, Švicarske, Njemačke i SAD-a.

“U planu je zaustavljanje u Kulen Vakufu te obilazak najznačajnijih i najjepših prirodnih i kulturnih znamenitosti ovog dijela Krajine. Cilj nam je, kao i svake godine, da ukažemo na naše ljepote, na prirodna bogatstva i ogroman turistički potencijal koji ima Bosanska krajina i BiH. Mi iskreno i predano njegujemo ekologiju i zagovaramo ekološki turizam” – kazao je Mulić.

Učesnici će u jednom dijelu etape imati priliku i da nauče osnove “mušičarenja” te da se provozaju specifičnim lađama i čamcima.

Inače, “Rotary voz” je organiziran uoči održavanje kultne “Unske regate” koja ove godine počinje 4. jula, a završava 7. jula na etapi od Kulen Vakufa do Bosanske krupe.

Za sve učesnike priređen je i prigodan večernji program u Bihaću na kojem će, simbolične, predstavniku Nacionalnog parka “Una” biti predata pištaljka i željeznička kapa, a što će označiti prijenos organizacije s Rotary kluba na Nacionalni park “Una”.

Posted by on 2013-06-29. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login