Deveti Silvertown Shine festival u Srebrenici

Silvertown Shine, festivalDeveti Silvertown Shine muzički festival se i ove godine tradicionalno održava u organizaciji Savjeta mladih Srebrenice, u saradnji sa Opera Circus iz UK i Opštinom Srebrenica.

Svrha festivala je promocija aktivizma mladih u izgradnji zdravog civilnog društva, kao i podržavanje mladih neafirmisanih izvođača i umjetnika kroz Silver-Demo Fest takmičenja i ostala kulturna dešavanja u regiji.

Prvi Silvertown Shine muzički festival održan je 2003. godine, a tokom proteklih godina narastao je i razvio se u samostalan događaj koji se redovno održava u augustu.

Festival Silvertown Shine održat će se od 11. do 13. augusta u Srebrenici, uz brojne zanimljive sadržaje, a u muzičkom dijelu nastupit će Darko Rundek, Letu štuke, Kanda Kodža i Nebojša, Dža ili Bu, Ravno do dna, E Play, Billy Andol, Bušmani, Bolesna štenad, Zadnji popis, Stari grad, te četiri najbolja demo benda koja su učestvovala na Silver-Demo Festu.

Otvaranje će uveličati veliki britanski kompozitor i svjetski muzički ekspert Nigel Osborne, saopćeno je iz Omladinskog savjeta Srebrenice.

Posted by on 2011-08-10. Filed under Film & Muzika, Izdvojeno, Magazin, Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login