Disneyev kruzer po prvi put u Dubrovniku

Dubrovnik

Dubrovnik

U sklopu krstarenja Mediteranom, kruzer ”Disney Magic” u vlasništvu kompanije„Disney Cruise Line“ po prvi puta je uplovio u luku Gruž-Dubrovnik.

Kapacitet ovog broda je 2.700 putnika, a Dubrovniku je stiglo njih 2.400. A kako bi se gosti osjećali kao kod kuće, o njime se brine 950 članova posade.

Ovaj zabavni kruzer porinut je 1998. godine u talijanskom brodogradilištu Fincantieri i plovi pod zastavom Bahama.

Inače, ”Disney Magic” posjeduje 11 prostranih paluba, dugačak je 294 metara, te predstavlja brod za krstarenje koji kombinira klasičnu ljepotu i gracioznost sa modernim luksuzom, tehnologijom i komforom.

Popularni ”Disney Cruise Line” stvorio je fantastičnu zabavu na moru, orijentiranu većim dijelom prema djeci.

Gosti broda tokom svog putovanja imaju priliku uživati i družiti se s likovima iz crtanih filmova kao što su Mickey i Minnie Mouse,  Donald Duck i Goofy.

O Disneyevom kruzeru snimljene su brojne emisije. Mnogi sadržaji snimani su upravo na ovom brodu.

Restorani su koncipirani tematski i osmišljeni su  u stilu Disneyevih priča i bajki. Članovi posade obučeni su u Disneyeve maskote, a mnogobrojni animatori zabavljaju djecu na svakom dijelu broda.

Ono što je možda najzanimljivije, ali s obzirom da je ovaj brod upravo rađen za najmlađe,  na brodu ne postoji casino, ali zato ima diskoteka – noćni klub, sobu za kartanje, fitnes centar, Spa & Wellness, salon ljepote, vanjski bazeni, knjižnicu, Internet centar, te prodavaonice.

Posted by on 2013-07-05. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login