Divanhana u Coloseum Clubu

 

Divanhana

Divanhana

U subotu, 27.07.2013. godine sa početkom u 22.00 sata, svi posjetioci Coloseum Cluba moći će uživati u koncertu sastava “Divanhana”.

“Divanhana” je osnovana 2009. godine od strane grupe mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu a bend izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća.

Od samog osnivanja bend želi svojom muzikom da predstavi javnosti svoju viziju tradicionalne muzike, ne samo BiH nego i cijelog Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinku.

“Divanhanu” čine mladi i perspektivni umjetnici i muzičari: Leila Ćatić, Neven Tunjić, Nedžad Mušović, Azur Imamović, Rifet Čamdžić, Ismar Porić, Danijel Čondrić i Irfan Tahirović.

Sve posjetioce Coloseum Cluba očekuje nezaboravan provod u intimnoj atmosferi i uživanje u vrhunskoj muzičkoj predstavi i modernom zvuku neke od najljepših sevdalinki.

Ulaznicu za koncert po cijeni od 5 KM možete kupiti na recepciji Coloseum Cluba, dok svoje sjedeće mjesto možete rezervisati po cijeni od 20 KM.

Posted by on 2013-07-19. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login